nya webbdesign trenderna 2015

Webbdesign Och Trenderna 2015

Vi står inför nya förändringar!

Nära slutet av varje år börjar webbdesigners och marknadsförare online att aktivt spekulera i vilka trender som kommer att dominera det kommande året. Undrar du någonsin varför? Tja, det beror på att webben förändras och likaså sätten att designa den. Generella förändringar och särskilt förändringar i webbdesign kan lätt förorsaka att man förvandlas från föregångare till eftersläntrare. Det gäller att hänga med. När vi nu glider in i 2015, står vi återigen inför nya förändringar i webb-design.
Hur är det med kontrollen?

Tidigare brukade stora företag lägga ut designarbeten till små företag som inte alltid hade ett internt design-team utan snarare fungerade som förmedlare av tjänsten och i sin tur lade ut arbetet till okända frilansare som kunde befinna sig lite var stans i världen. På så sätt kom arbetet i slutändan från individer som inte alltid varit särskilt erfarna men som kunde designa till låg kostnad. Företaget som fått uppdraget och förmedlat det vidare hade ofta ingen aning om vem som utförde det. Detta var kontra-produktivt. Det behövs kontroll!
Eget design-team eller extern webb-byrå?

För den överväldigande majoriteten av företag som inte har råd eller kapacitet att hålla ett internt design-team är därför en betrodd extern webb-byrå ett effektivt och kontrollerbart tillskott till företagets digitala marknadsföring. Om det dessutom handlar om en infographic eller PPT i anslutning till en blogg eller en rapport, måste den kunna utformas omedelbart, vilket sällan kan ske när arbetet utförs i tre led neråt.
Photoshop till historien

Många brukade en gång i tiden framhålla sina färdigheter i Photoshop. Sådant självberöm ser nu ut att bli helt förlegat. Nu är design i webbläsaren på väg att komma tillbaka, en trend som antogs vara död, men som inte bara återupplivas utan kommer att försegla locket på Photoshop´s kista. Konsekvenserna av detta för vissa webbdesigners är ganska alarmerande. De skulle nu behöva behärska CSS ”tweaks” och lära sig HTML. Om kodning är ett problem för dem, återstår bara att begränsa sig till grafisk design. Annars skulle de behöva lära sig kodning och hur man snabbt förbereder prototyper och utnyttjar användargränsnitt.
Automatisk kodning

Ett skönjbart exempel som kommer att ta både designers och utvecklare med storm är verktyg för automatisk kodning. Ännu så länge tycks dessa verktyg befinna sig i sin linda, men många förbättringar är på väg att komplettera avgörande delar av dessa verktyg. Automatisk kodning är i sig en korsning mellan bildbehandlingsprogram och kodningsplattformar. Den enda anledningen till att de inte är så vanliga i designbranschen ännu är den dåliga kvaliteten i CSS-koder som de hittills skapar. De kommer att förbättras i framtiden och låta sina användare utnyttja front-end-koder som är av högsta kvalitet. De kommer att skapa typografisk, responsiv och interaktiv design, varför webbdesigners måste lära sig användningen och leta efter sätt att förbättra kodernas kvalitet för att i framtiden optimalt tillämpa dessa för kundernas räkning.
Alla trender skapar nya möjligheter

Spännande nya utmaningar är på gång för webbdesigners. Trenden mot enklare hantering av webbdesign minskar behovet av frilansande webbdesigners. Kanske de bästa av dem söker fast anställning hos etablerade webbföretag eller hos interna design-team inom storföretagen. Alternativt kommer en del att behöva starta eget företag, vilket skapar bättre säkerhet för beställaren. Beställarna måste se till att ha kontroll över dem som utför tjänsten och bör därför alltid undvika att arbetet hamnar på måfå lång bortom det första ledet. Effektiva och nyfikna webbyråer vet hur de skall hålla sig uppdaterade om trender inom teknologin men de måste vara förutseende och förbereda sig för de utmaningar som endast är delvis synliga för närvarande.

Tags: 2015, webbdesign,
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.