qr-koder, hur kan de användas

Vad Är QR-Koder Och Hur Kan De Användas?

QR står för “Quick Response”
d v s “snabbt svar”, och det är verkligen ett sekundsnabbt verktyg för att ge och snappa upp praktiskt taget vilken information som helst i smartphones med hjälp av QR-scanners (läsare) som numera är standard i smartphones eller kan laddas ner gratis. QR-koden ser ut som ett litet klassiskt korsord vanligtvis i svart och vitt, som inte innehöll text i själva korsordet utan där texten stod vid sidan om.

qr-koder

Det är ett sofistikerat verktyg. När man håller mobilens QR-scanner mot koden klickar det automatiskt till och scanningen är klar på en sekund. Vad hände? Jo, din webbläsare i mobilen dirigerades ögonblickligen till en destination i kodskaparens val.

Om du t ex scannar QR-koden ovan hamnar du på en s k “landningssida” där du enkelt kan beställa din egen QR-kod.

Men koden kan, som sagt, informera om vad som helst, t ex en video, vägbeskrivning, instruktioner, guidning, vägledningar vid mässor och mycket, mycket mer. Att trycka en QR-kod på sitt visitkort är ett strålande sätt att ge mer information än bara det som får plats på visitkortet.
En kod som länkar till hemsidan besparar t ex mottagaren besväret att lägga in länken manuellt i datorn eller mobilen. Den öppnar ju hemsidan ögonblickligen, kan ögnas igenom direkt när kortet lämnas och kan lätt sparas ner i favoriter.
Tänk dock på, att om koden dirigerar till en landningssida eller en hemsida,
gäller det att hemsidan är mobilanpassad, något som vi hjälper till med. Annars är risken att sidan blir för plottrig och oläsbar, vilket resulterar i att besökarna stänger ner sidan.
Man kan placera QR-koden precis var som helst.
En bra plats är Facebook-sidan och andra sociala media, eller som komplement till epost-signaturen.
Företag lägger in dem i sina brevmallar, på kuvert etc.
Externt placerar företagare QR-koden på alla möjliga lämpliga ställen alltifrån på firmabilen i uppförstorad form till en frukthandlares äpplen.
Man kan se dem i jätteformat på anslagstavlor för vägledningar och myndighetsinformation.
Kort sagt är det bara fantasin som sätter gränser och det är exakt vad som gör QR-kodning så spännande och intressant.
Om man saknar en QR-scanner kan iPhone-användare ladda ner den från iTunes StoreAnvändare av Androidmobiler kan ladda ner en app från t ex Google play.
Om du vill skapa en QR-kod hjälper vi dig gärna .

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.