Sökmotoroptimering (SEO)

Sökmotoroptimering (SEO) Hjälper Din Webbplats Att Klättra I Ranking!

Bli högt rankad i populära sökmotorresultat

Sökmotoroptimering innebär att optimera en hemsida i form av kod, innehåll och länkar för att öka trafiken från stora sökmotorer som Google, Yahoo och Bing.

Vad letar sökmotorer efter?
Sökmotorer indexerar innehåll på webben med program som kallas ”bots”, vilka kryper genom webbplatser från länk till länk för att hitta de mest användbara sökresultaten. Sökmotorer bedömmer sidor efter: – Relevans:
Relevansen av innehållet på en hemsida beror på hur nära den matchar sökkriteriet. En hemsidas innehåll bedöms mer relevant när de efterfrågade orden eller fraserna förekommer i titeln, rubriker, underrubriker eller innehåll och HTML-taggar.
– Popularitet:
En hemsidas betydelse mäts genom antalet gånger andra hemsidor länkar tillbaka till den. Dessa kallas ”backlinks” och när de kommer från en högt respekterad plats, såsom t ex Svenska Dagbladet, bär de mer vikt.

Sex sätt att förbättra din SEO

Det finns massor av sätt att förbättra din hemsidas ranking i de stora sökmotorerna och vi har belyst sex av dem för att komma igång:

1) Lägg till unikt innehåll i din webbsida
Fundera ut sökord som din målgrupp kan tänkas använda för att hitta dig. Varje gång du lägger till innehåll på din hemsida – blogginlägg, produktbeskrivningar, ”Om oss”, etc. – bör det vara rikt med dessa sökord. Unikt, kvalitativt innehåll ger också andra webbsidor skäl att länka till dig vilket bygger backlinks som utgör en popularitetsfaktor som sökmotorer uppmärksammar.

2) Placera sökord på strategiska ställen
Dessa sökord skall visas i din hemsidas titlar, rubriker och underrubriker i fråga om innehåll och kod. Men det betyder inte att du ska klämma in dem var som helst. Använd dem när de är relevanta, om de inte är relevanta på vissa platser, ersätt dem med ord som är det.

3) Skapa en webbplatskarta
Webbplatskartor kan förbättra SEO genom att visa länkar till sidor på din webbplats som sökmotor-bots annars kan missa. Strukturera dina webbsidor från breda till specifika och försök att inte ha dem mer än tre klick från huvudsidan. Google Webmaster Tools (verktyg), förklarar hur du skapar webbplatskartor och skickar dem till Google.

4) Skapa länkar med kraftfull ankartext
När du länkar till relevanta webbsidor, berätta då för dina läsare vart du skickar dem. Ankartexten (formuleringen som visas i en hyperlänk) bör noga matcha den URL som du länkar till. Här har du två exempel på hur du kan länka till Google webmaster tools:
Stark ankartext: ”Kolla in Google Webmaster Tools”.
Svag ankartext: ”Kolla in Google Webmaster Tools, här.”

5) Skicka in din hemsida till sökmotorer
Åtskilliga SEO-verktyg möjliggör för dig att skicka din hemsida till populära sökmotorer.

6) Ring proffsen
Ring oss. Vi hjälper till att höja din ranking i lokala sökresultat genom professionell sökordsanalys och strategisk länkbyggnad. Vi maximerar också SEO-resultat på nationell och internationell nivå. Sökmotoroptimering tar tid, men genom att hålla fast vid det år efter år kommer det att bidra till att skapa en stark besöksbas för din hemsida och därmed expandera din online-verksamhet genom ökad försäljning.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.