tips för hur man kan använda pop-ps

Skall Man Använda Pop-Ups? Tips För Tillämpning Och Exempel För 2015

Fungerar pop-ups verkligen?

Låt oss visa hur du kan använda dem på ett klokt sätt och undvika att använda olägliga varianter som webbsurfare avskyr.

OK först, vad exakt är popup-fönster?

Det finns faktiskt flera olika typer av pop-ups, men de har alla ett gemensamt mål, nämligen att presentera ett mindre fönster i förgrunden, framför sidans innehåll. Med andra ord, de täcker en del av innehållet för att markera annan information på ett iögonfallande sätt. Vi gör i allmänhet följande distinktion mellan ”pop-ups” och ”pop-ins”.

En pop-up öppnas automatiskt som ett nytt webbläsarfönster utan någon åtgärd från användaren. En pop-in liknar en pop-up genom att den visar innehåll framför del av webbsidans innehåll. Men en pop-in öppnar upp en en ruta inom sidan snarare än ett i nytt fönster. Medan det finns massor av olika namn för dessa gränssnitt, är ”pop-up” det mest använda, och kommer att vara den term som används i den här artikeln. Därför kommer termen ”pop-up” även att referera till en ”pop-in”, alltså en ruta som öppnas inom sidan och inte ett nytt fönster.

Hur används popup-fönster på e-handelsplatser?

De används i allmänhet för att genomföra undersökningar, uppmuntra prenumerationer på nyhetsbrev, öka antalet ”fans” på sociala medier och främja specialerbjudanden.

Allmänhetens fiende nummer ett eller en vän som omvandlar besökare till kunder?

Fördelar med pop-ups:

Alla åtgärder som föreslås i en pop-up medför en högre omvandlingsfrekvens än när meddelandet bara framgår statiskt på hemsidan. Det är ett obestridligt faktum att denna strategi, som tvingar användarna att titta, gör ett bättre jobb när det gäller att dra till sig besökares uppmärksamhet.

”KISSmetrics” publicerade några intressanta fallstudier om pop-up-effekter i sin artikel med titeln ”Three Risky Ecommerce Techniques That Coud Actuallty Increase Your Conversions (Tre riskfyllda tekniker för e-handel som faktiskt kan öka din omvandligngsfrekvens). Ett särskilt intressant fall rör Darren Rowse, som skriver för ProBlogger. Han fick antalet registreringar för sitt nyhetsbrev att växa med 900% genom att helt enkelt lägga till en pop-up. En annan bloggare speglar också sitt resultat. Hennes registreringar växte med 1 375% efter att ha infört en pop-up.

Pop-ups: Ett tveeggat svärd

Vi har just sett hur popup-fönster kan vara mycket positiva. Men vi kan inte bortse från att webbsurfare numera har utvecklat en reflexrörelse för att automatiskt stänga ner dem. Det är därför det är viktigt att noga överväga det budskap de innehåller. Dessutom bör alla som vill installera popup-fönster på sina webbplatser vara medvetna om de risker som är förknippade med en felaktig användning.

Nackdelar med pop-ups

De kan vara mycket påträngande eftersom de visas automatiskt. Det krävs en åtgärd från användaren för att få bort dem. Dåligt rykte p g a otaliga svaga och ointressanta budskap. Felaktig användning kan irritera användarna och påverka ditt företag negativt!

Summering om en effektiv pop-up

För att hjälpa dig att skapa effektiva pop-ups ger vi nedan tips om god praxis genom att dela upp den i vad du bör göra och vad du inte bör göra. På så sätt kan du undvika de problem som vi nämnde ovan. Nedan ser du ett exempel på en bra pop-up.

Göra!

• Använd en lightbox pop-up.
• Gör det enkelt att stänga den med ett väl synlig kors i övre hörnet eller genom att klicka utanför popup-fönstret.
• Använd en spårande cookie så att din pop-up inte visas varje gång en användare besöker din webbplats.
• Ställ in så att din pop-up visas efter en minut eller två sidvisningar. Inställning av parametrar som dessa låter besökaren få en bättre förståelse för din webbplats innan man uppmanas att utföra en åtgärd.
• Innehållet i en pop-up bör fokusera på fördelar för besökaren. Var uppmärksam på titeln för att uppmuntra besökaren att agera. Du kan t ex nämna antalet människor som redan prenumererar på nyhetsbrevet, eller erbjuda en rabatt för att registrera sig.
• Prova olika design och typer för att hitta det bästa formatet för dig.

Inte göra!

• Visa inte popup-fönster för ofta för då kan du indexeras som spam.
• Be inte om för mycket information. Ett namn och e-postadress ska vara tillräcklig för nyhetsbrev-registrering.
• Använd inte popup-fönster som visas när en användare vill lämna en sida; annars kan det hända att de lämnar för gott.

Slutord

Det kan inte förnekas att pop-ups kan vara störande men de kan också skapa förvånandsvärt goda resultat när de används korrekt. Beroende på hur du använder dem kan de antingen vara din bästa vän eller din värsta fiende.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.