sökmotoroptimering

SEO-Tips, Hur Man Gör En SEO

Här följer några tips om hur man gör en SEO

Var uppmärksam på dina nyckelord och nyckelfraser
Vilka är kriterierna när folk letar efter dig? Hitta bra nyckelordsfraser för varje sida. Skapa olika sidor för olika nyckelord och fraser.

När du väljer dina sökord välj sådana som är populära men inte de populäraste.
Varför? De mest populära sökorden kan vara för konkurrensutsatta och din webbplats kan då gå vilse och komma bort. Hitta nyckelord som är populära och specifika för din verksamhet och branch eller välj mindre populära. Det kommer att garantera en högre ranking och mer trafik till din hemsida.

Skapa en lättillgänglig hemsida – HTML
Säkerställ att sökmotorer kan läsa din webbsida. Använd ett tillgängligt HTML-språk.

Glöm inte att använda ett sökord eller sökordsfras i din titeltagg
Placera ditt sökord i titeltaggen, helst i början. Du vill att ordet eller frasen skall vara lätt att hitta när sökmotorn indexerar din sida.

Försök att hitta ett domännamn som innehåller ditt sökord
Det finns inte något bättre sätt att optimera ditt sökord än att ha det i ditt domännamn!

Skriv nytt och unikt innehåll
Det är viktigt att skriva ny information på din hemsida. Att publicera rikligt med innehåll, speciellt information om din verksamhet som skiljer sig från dina konkurrenter.

Lägg till nytt innehåll till din hemsida, konsekvent.
Om du vill förbättra din placering genom att lägga till ny information som är relevant för din verlsamhet så skall du göra det fortgående och konsekvent. Sökmotorer bedömer hemsidor som mer pålitliga om det publiceras nytt material regelbundet.

Lägg alltid in en sökordsfras i din webbadress, URL
Eftersom sökmotorer läser URL är det mycket viktigt att lägga till sökord i den. Sökmotorn kommer att läsa URL och tilldelar då ett värde till texten i din webbadress.

Använd dina sökordsfraser i rubriker
Rubriker är viktigare för sökmotorer än efterföljande text. Var därför säker på att du placerar sökordsfraser i dina rubriker.

Använd dina sökord och fraser i länkarnas ankartext
Länkar sticker ut på de flesta hemsidor, och ges ibland högre prioritet än annan text.

Relevanta, högkvalitativa länkar är ett bra sätt att optimera. Dock inte alltför många, eftersom det kan ses som spam.
Fråga andra om relevanta och välrenommerade länkar till din sida. De indikerar att din webbsida har innehåll som är relaterat till det aktuella ämnet och att konkurrenterna finner din webbsida värdefull. Detta skapar mer trovärdighet.

Skapa massor av innehåll
Skriv så mycket information som möjligt. Större hemsidor har mer att indexera och det finns mer för sökmotorerna att hitta.

Skapa en webbsidekarta
Webbsidekartor är attraktivt för sökmotorer. De hjälper att hitta länkar inom din egen hemsida. Detta kan vara en XML-fil, vilket är att föredra, men du kan också göra en Google sitemap eller en vanlig HTML-fil.

Se till att ditt sökord är i första stycket, och högst upp i HTML-koden
Att ha nyckelordsfraser i första stycket och på toppen av HTML-koden är viktigt och ger högre prioritet till din webbplats.

När det är möjligt, öka teckenstorleken på ditt sökord.

Om du vill att dina sökord skall sticka ut – formatera dem
Att använda fet och kursiv stil får sökorden att sticka ut. Sökmotorer läser dessa taggar och känner igen text som betonas som viktigare än texten runt den.

Länka internet mellan dina sidor
Detta är ett mycket enkelt sätt att skapa länkar. Detta hjälper också sökmotorerna att hitta alla sidor på din webbplats.

Se till att inte få för många inkommande länkar samtidigt och behåll dina gamla länkar.
Du vill inte bli misstänkt för att köpa länkar, vilket i så fall kommer att tolkas som spam. Du skall ha ett konsekvent flöde av länkar som är relevanta för din hemsida och glöm inte att behålla de gamla

Skapa profiler på linkedIn, Yahoo och andra kataloger
Glöm inte andra kataloger.

Länka alla stora bilder
Folk tycker om att klicka på bilder och sökmotorer tenderar att sätta ett högre värde på innehåll som har kopplats till bilder. Se till att du inkluderar text till bilderna.

Håll dina sidor updaterade
Försumma inte dinhemsida. Uppdatera din hemsida regelbundet. Sökmotorer prioriterar regelbundet uppdaterade sidor. Försäkra dig om att uppdateringarna är betydande och relevanta.

Om du använder Flash, se till att du inkluderar text
Flash rekommenderas inte för SEO, men om du ändå använder flash, förvissa dig då om att du lägger till alt text. Se även till att du har en sekundär version av din hemsida i HTML.

Använd inte ett webbhotell som tillåter spammare eller som ofta ligger nere
Vi menar alla typer av spammare. Läs ditt webbhotells villkor. Om IP-adressen är svartlistad kommer din webbsida också att svartlistas, även om innehållet är legitimt. När du letar efter ett webbhotell ta då också reda på vad erfarenhetsmässigt dess “upptid” respektive “nertid” är. Se till att din värd är uppe mer än 98% av tiden.

Skriv inte ditt innehåll med JavaScript
Innehållet kommer inte att indexeras.

Använd inte bilder istället för textlänkar
Text är vad sökmotorerna letar efter. Sökmotorer kryper genom din webbplats genom att följa länkar och länkar på bilderna kan vara svårare för dem att följa eller ranka än textlänkar.

Felstava inte dina sökord i ditt innehåll
Medan vissa människor kanske rekommenderar det för att optimera, kommer det i slutändan att förstöra din trovärdighet. Idag har de flesta sökmotorer inbyggda stavningskontroller, undvik felstavningar.

Använd inte dina nyckelordsfraser för mycket
Detta kallas keyword-stuffing. Se till att det finns gott om text som omger dina nyckelord och att nyckelordsförekomsten per sida inte är mer än 10%. Om förekomsten är för tät kan webbsidan t o m bannlysas av sökmotorerna.

Lita inte på länkar från domäner på samma IP
Google diskriminerar inte domäner som har samma IP men andra sökmotorer kan kanske göra det.

Använd inte URL-parametrar om du kan undvika det
Parametrar på webbadresser gör dem långa och svåra att läsa och sökmotorer kan bli förvirrade av dem. Om du måste använda parametrar, kanske du vill överväga att göra en omskrivning till statiska URLer, åtminstone för dina viktigaste sidor.

Använd inte dynamiska URLer
Sökmotorer tenderar att föredra statiska webbadresser framför dynamiska.

Förlita dig inte på AdSence för att förbättra din ranking
AdSense-annonser kommer inte att förbättra din ranking i sökmotorerna. De skadar inte din ranking, men hjälper inte heller.

Länka aldrig din webbplats till en länkfarm
Undvik detta. Det kan sluta med en lägre sidranking.

Skapa inte sidor fulla med länkar
Se till att dina länkar är relevanta för innehållssidor och inte i form av länksidor.

Ha inte brutna, otillgängliga länkar i din hemsida
Dessa länkar gör att din webbsida ser vanskött ut eller inte skött alls.

Gör inte ständiga små förändringar i innehållet
Att uppdatera ditt innehåll är bra när det är med ny, relevant och saklig information. Emellertid är små fortgående förändringar såsom stavningskontroller inte bra. Sådana små förändringar ser ut som om du försöker lura sökmotorerna att tro att du uppdaterar dina sidor mer än du faktiskt gör.

Duplicera inte samma innehåll på din webbplats
Sökmotorer gillar inte dupliceringar.

Använd inte robots.txt för att blockera mer än femtio procent av din webbsida
Du vill inte att sökmotorerna skall tro att din hemsida är förbjuden.

Skapa inte Flash-sajter
Du kan använda Flash på din hemsida, men du måste ha en HTML-version som visas när Flash är aktiverad. Sökmotorerna läser bara HTML.

Omdirigera inte till en annan domän
Omdirigering till en annan domän är ett vanligt spammartrick.

Länka aldrig osynliga bilder och inkludera aldrig osynlig text
Osynliga bilder är 1×1 pixlar och kan inte ses med blotta ögat på en hemsida. Eftersom länkarna ges viss prioritet i en hemsidas ranking kommer länkar till bilder, som inte kan ses av dina besökare, att anses vara riktade enbart mot sökmotor. Att använda denna teknik kan faktiskt bannlysa dig från webben.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.