mobil handel

Satsa På M-Handel

Mobil E-handel

Antalet sålda smartphones och surfplattor ökar stadigt. I november 2014 såldes fler surfplattor än datorer i Sverige och som en naturlig följd av det beräknas m-handeln (mobila e-handeln) öka kraftigt under 2015. Det innebär att det är dags att se över kraven som ställs på webben och de mobila plattformarna. Dagens användare förväntar sig en komplett upplevelse oavsett med vilken enhet de besöker en webbplats. Sajter som är läsvänliga ökar i popularitet oavsett om besökaren använder dator, surfplatta eller mobil.

Surfplattor och smartphones har ändrat våra shoppingvanor på nätet och ett så kallat ”multi-screening”-beteende blir allt vanligare. Konsumenterna använder sin smartphone för att samla fakta och jämföra priser. Själva köpet sker ofta senare på en annan plattform. Det ökar behovet av att möjliggöra synkronisering av aktiviteterna mellan olika plattformar för att ge konsumenten en smidig upplevelse. M-handeln minskar även avståndet mellan e-handeln och den fysiska butiken. Företagen kan belöna sina kunder med rabattkuponger och erbjudanden om de använder check-in-applikationer som till exempel Foursquare och Facebook. Kunderna kan även använda sina sociala nätverk för att få stöd, tips och rekommendationer i köpsituationen.

Handlare som inte anpassar sina sajter för m-handel riskerar att tappa i försäljning och skada relationen till sina kunder. Tyvärr uppfyller dagens e-handelsbutiker sällan mobilanvändarnas förväntningar, trots att de är en viktig kundgrupp som anses vara köpstarka och gärna spenderar sina pengar.

De e-butiker som vill vara med på tåget måste ligga steget före och föreställa sig vilka krav konsumenterna kommer att ha i framtiden. För att klara omställningen måste de förbättra tillgängligheten av sina produkter och tjänster på de mobila plattformarna. De butiker som missar att ta hand om mobila besökare gör det på egen risk.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.