Frågor & svar

Home Om Frågor & svar

Vad är Webbdesign?

Webbdesign är arbetet med att utforma den grafiska presentationen av innehållet som visas på en hemsida. Som helhet består processen för webbdesign av planering, efterproduktion, forskning, reklam samt mediakontroll. Webbplatsen kan delas in i huvudsidan, även kallad försidan eller indexsidan, som visar det främsta målet och höjdpunkterna i sidans dagliga uppdateringar. Den innehåller också hyperlänkar med funktionen att dirigera besökare till en anvisad sida i webbplatsens domän.

Den grundläggande utformningen av de flesta sidor på nätet använder HTML, CSS men även XHTML. För att kunna erbjuda en mer dynamisk upplevelse för användarna, integrerar många webbplatser också mer interaktivt innehåll med hjälp av e-handel, Javascript och programmeringspråk som PHP och ASP. Webbdesign skiljer sig från webbutveckling då den senare innehåller webbserver-konfiguration, applikations-programmering och serversäkerhet.

Arbetar ni med både Flash och HTML??

Ja och Ja! Normalt arbetar en flash-designer inte med HTML och en HTML-designer inte med flash.

Vi förstår dock att båda formerna har sina för-och nackdelar, och vi arbetar på att utnyttja det bästa från båda.

Hur fungerar det?

När en av våra utvecklare har fått kontakt med dig, kommer du att få ett formellt förslag med alla detaljer om ditt projekt inom 24 timmar. När vi kommit överens om villkoren för vårt förslag kommer vi att be dig att fylla i ett frågeformulär och därefter börjar vi designa utseendet och skapa känslan för din hemsida.

Om du inte är nöjd med designen som vi skickar till dig gör vi om det tills du är HELT NÖJD med den. 90% av våra kunder godkänner vår design vid första utkast, men vi kommer inte att vara nöjda förrän du är det!

Hur lång tid tar det?

Vi är ett av de snabbaste webbdesignföretagen på marknaden. Vårt företag PV Nordic Design & Communication har namn om sig att leverera kompletta hemsidor inom 10 timmar efter det att handpenningen erhållits. Tidsramen för ett projekt´s slutförande är emellertid starkt beroende av typen av projekt och funktioner.

De flesta webbsidor kommer att färdigställas inom 2 till 3 veckor efter mottagandet av allt textinnehåll och alla bilder.

Hur mycket kostar det?

Vi är mycket prisvärda! Om vi skulle vara BILLIGA, så skulle det vara just “billiga” hemsidor som du skulle få. Teamet på PV Nordic Design & Communication är hängivna att uppnå högsta kundnöjdhet och leverera kvalitet i design, support och service.

Våra hängivna utvecklare kommer i direkt kontakt med dig och ställer sin expertis till ditt förfogande för att ge dig den bästa servicen. Vi är stolta över att vara ett prisvärt, inte billigt, webbdesignföretag.

Besök gärna vår prissida för mer information.

Vad är HTML??

HTML står för “Hypertext Markup Language”, utvecklad av forskaren Tim Berners-Lee 1990. HTML är den ”dolda” kod som hjälper oss att kommunicera med andra på webben.

En HTML-hemsida är en sida som består av text och bilder men inga animationer.

Vad är Flash?

FLASH är en programvara för vector animationer, ursprungligen designad för att skapa och visa animeringar på hemsidor. Vectorgrafik är idealisk för webben eftersom den har fantastiska funktioner och lätta filer.

En Flash-hemsida är en komplett animerad hemsida, där allt rör sig med animationer och ljud.

Borde jag ha en HTML-sida?

Det beror på vad du letar efter! Om du vill ha en hemsida för information som kräver mycket text, eller en strikt affärsrelaterad webbplats som E-handel, då HTML är bäst för dig.

Borde jag ha en FLASH-sida?

Om du vill ha en hemsida för information som kräver mycket text, så ska du inte ha en komplett flash-hemsida. Då är HTML det bästa alternativet för dig.

Men, om du letar efter en cool, underhållande, interaktiv hemsida med animationer, ljud och rörelse, då är Flash rätt väg att gå.

Varför kostar HTML mindre än FLASH?

HTML brukar ta mindre tid att utveckla än FLASH. Utvecklarens jobb är att koda all din text och bilderna för att göra dem funktionella. Det är mindre komplicerat än FLASH.

Många HTML-designers avstår från att arbeta med FLASH. De menar att FLASH bara ger huvudvärk. Vi kommer dock att arbeta med dem båda för att tillgodose alla dina tänkbara behov.

Vem borde ha en HTML-sida?

HTML används främst av dem som har massor av text på sin webbsida. HTML är bäst för E-handel, advokater, läkare, webbdesigners och liknande.

Vem borde ha en FLASH-sida?

En Flash-hemsida kan verkligen passa vem som helst. Det beror helt på hur mycket text du vill lägga på din hemsida. Observera att vi kan tillgodose alla dina behov i en flash-hemsida.

Flash-hemsidor används ofta av filmmakare, underhållare, sångare, modeller, fotografer, nattklubbar, personliga sidor och restauranger och liknande.