Mobilanpassa Hemsidan

Mobilanpassa Hemsidan Nu!

Responsiv vs Skräddarsydd
Har du någon gång surfat in på en hemsida som inte är mobilanpassad? I så fall har du troligtvis bara fått med 25% i mobilens skärm och inte fått någon överblick alls. För att alls få en uppfattning om innehållet har du fått scrolla både i sid- och höjdled i all oändlighet.

Man bör därför mobilanpassa sin hemsida så att innehållet på ett enkelt och elegant sätt blir tillgängligt för användare av smartphones. Det finns två sätt att anpassa hemsidan.

1. Det ena är att skapa en s k responsiv hemsida som i original automatiskt anpassar storleken till mindre skärmar såsom smarta mobiler eller paddor. En del läsare föredrar att se hela hemsidan i original i mobilen även om det blir i miniformat. Nackdelen är att det för de flesta blir oerhört frustrerande då länkar och knappar oftast blir minimalt små och plottriga och kräver förstoringsglas och mycket tunna fingrar.

2. Det andra är en skräddarsydd omformning av hemsidan för att förbättra tillgängligheten och verkligen skapa en elegant och lättläst mobilversion med klara och tydliga menyer som innehåller alla väsentliga delar av hemsida för budskapet, men skalar bort en del oväsentligt för att förbättra tillgängligheten.

Anpassningen bör man göra nu och inte vänta med – och här är varför.
(Delkälla Internetstatistik) Det var först 2011 som förbättrad teknik och överkomliga avgifter ledde till ett uppsving för internet i mobilen. Inte bara antalet användare ökade starkt utan också intensiteten i användningen. År 2011 började främst de äldre unga (16–35 år) skaffa smartmobil och här sker det ett hopp i den dagliga användningen från 5 procent till över 40 procent på ett år. De yngre (12–15 år) drogs med ett år senare och i denna åldersgrupp skedde hoppet från 22 till 62 procent mellan 2011 och 2012.
År 2013 hade 93 procent av dem en smartmobil och 78 procent använde den dagligen för att ansluta sig till internet. En ökning av daglig användning av internet i mobilen från tre till 78 procent på tre år.

Med dessa siffror behöver man inte vara särskilt fantasirik för att få en föraning om vad som kommer att hända i accelererande takt framöver. Konsten att nå sina kunder går alltmer via smarta mobiler och paddor och icke mobilanpassade hemsidor kommer allt oftare att falla i glömska till ingen nytta och ofta till skada för företagets image. Vitsen med hemsidan är inte att bara finnas utan att i slutändan öka försäljning och intäkter.

Till sist, det blir allt populärare att scanna QR-koder i smarta mobiler, vilket är en ytterligare mycket viktig anledning till anpassning (Se artikel ”QR-kod, vad är det?”). Med hjälp av QR-koder kan hela kundkampanjer styras till den mobila marknaden.

En hemsida i en smart mobil skall vara en upplevelse och inte ett gissel. Anpassningen av hemsidan skall därför ske av respekt till våra potentiella kunder och till fromma för våra kundrelationer.

Tags: mobil, responsive,
Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.