Hur kommer näthandeln att se ut om 5 år?

Först gick vi allt hastigare över från handel i fysiska butiker till e-handel via datorn. Vi har nu redan upplevt en allt snabbare övergång från inköp via datorn till inköp via paddan eller mobilen, d v s mobil e-handel.

En sak som alla experter tycks vara överens om, (om det nu finns experter om framtiden), är att det kommer att finnas många fler spännande och berikande alternativ för konsumenterna. Fler saker att köpa, fler sätt att jämföra produkter och priser och fler metoder för att utvärdera och handla varor. Vad det framförallt sias om är total kundanpassning.

Kundanpassning

Med kundanpassning menas då att e-butiker och e-handlare får tillgång till data med hjälp av och tillgång till andra plattformar som vi använder, för att lära känna vår smak, mått, önskemål, sociala tillhörighet, modeinriktning, personliga data som kön, ålder etc, vilket möjliggör en individuell anpassning av varor och tjänster till vår profil. När detta kombineras med aktuella modetrender, som t ex för kläder, kommer vi att kunna trycka på en knapp och få en komplett mode- och personanpassad och skräddarsydd ”outfit” levererad till dörren.

kundanpassad ehandel

Ditt digitala butiksbiträde

På så sätt kommer också de som saknar den personliga assistans, som man får i butiker, att kunna få det I form av virtuell assistans med rådgivning och förslag som grundar sig på den information som lagrats. En virtuell butiksanställd på nätet som vet exakt vad du vill ha och vad du känner för, som känner dig bättre än din bäste vän.

Mer, snabbare, exaktare och billigare

Måttbeställda profilanpassade kläder och skor, glasögon valda efter digital test och nästan på allt, som vi trodde aldrig skulle vara möjligt att köpa via nätet, kommer att vara online. Vi kommer att kunna få allt detta skräddarsytt till vår exakta storlek, värden, smak etc och, tack vare inbesparning av fasta kostnader, till lägre kostnad.

Provrum på nätet

Besväret med att fysiskt prova olika storlekar i provrum kommer att minska när videokvaliteten förbättras och vi kan mäta kläder hemifrån. Problemet med att olika märken varierar kraftigt i storlekstabeller kommer också att lösa sig, vilket gör att antingen vinstmarginalerna kommer att bli bättre eller priserna kommer att sjunka p g a minskning av returer och byten för färg , stil, design och passform.

Webcam_Social_Shopper_Interface

 

Designa själv

Redan idag kan man via nätet designa sina sportskor via NikeId och det går att designa sitt eget armband till sitt armbandsur. Den utvecklingen förväntas sprida sig till att omfatta praktiskt taget allt som går att designa för att få det tillverkat och levererat.

nike_id_screenshot

De som bryr sig om oss vinner!

Det finns väldigt mycket information tillgängligt om oss och de e-handlare som bryr sig tillräckligt om oss kommer att bli vinnarna. Om kanske bara fem år kommer vår kommunikation i samband med nätköp att basera sig på vårt beteende samt våra demografiska och psykografiska förutsättningar och omständigheter.

 

Och då har vi inte ens ännu talat om den revolutionerande möjligheten att vi själva också kommer att kunna tillverka våra kläder m m via 3D-utskrifter!

3d printad bil

VILL DU HA FRAMTIDENS E-BUTIK REDAN IDAG, DISKUTERA DINA ÖNSKEMÅL OCH TANKAR MED OSS!

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

1 Comment. Leave new

[…] Leverantörer med online-butiker kommer att anpassa sig allt mer till vårt beteende samt våra demografiska och psykografiska förutsättningar och omständigheter, vilket i sin tur gör näthandeln allt mer attraktiv för oss kunder. En […]

You must be logged in to post a comment.