har din hemsida fått virus?

Hur Du Tar Bort Virus Från Din Hemsida

Har din hemsida virus?

Om så är fallet måste du omedelbart vidta åtgärder så att du inte blir avstängd från sökmotorerna! Google, Yahoo, MSN, Bing och andra stora sökmotorer känner av om din hemsida innehåller virus och talar om det för dina besökare. Om viruset inte är borttaget inom 4 veckor blir du avstängd från sökmotorerna och det kan ta upp till 6 månader innan du har fått tillbaka din ursprungliga position i sökresultaten.

Vad skall jag göra?
Det enklaste sättet att bli av med viruset är att anlita någon som förstår sig på och kan ta bort viruset. De flesta virus lägger sig i flera olika dokument och filer på servern som måste gås igenom. Det tar tid och kräver tålamod för att säkerställa att alla filer, bilder och skript har kollats och viruset tagits bort.

Kan jag göra det själv?
Ja, det kan du, men om du inte har kunskaper om servrar och FTP så blir det oerhört svårt för dig att lyckas ta bort viruset. Du måste veta vad du gör för att säkerställa integriteten på din webbplats. Kom ihåg! Har du en gång fått dåligt rykte är det väldigt svårt att bli av med det. Det är i sig självt som ett svårtbortaget virus.

Hur mycket kostar det att ta bort ett virus?
Vårt standardpris för virusborttagning är 1500 sek. Priset inkluderar även återuppläggning av din hemsida på sökmotorerna. När vi väl har gjort det fortsätter vi att övervaka din webbplats i 6 månader för att försäkra oss om att viruset inte kommer tillbaka. I 99% av fallen kommer viruset inte tillbaka. Vissa virus kräver mer än bara en standardsökning och borttagning. De kräver återskapande av filer och skript. Dessa virus är svåra att bli av med och det tar tid. Priset måste därför förhandlas fram i de fallen.

Vad händer om jag inte tar bort viruset?
Om du inte tar bort viruset blir alla som besöker din hemsida smittade. Det förstör inte bara ditt rykte och du blir även avstängd från sökmotorerna. När en sida väl har blivit avstängd är det mycket svårare att rentvå sitt rykte, vilket i sin tur leder till färre kunder och färre sälj.

Jag tog bort viruset men det kom tillbaka! Varför?
Det här sker oftare än du tror. Om du försökte ta bort viruset själv men inte lyckades så är det två saker som kan ha gått fel. För det första tog du inte bort allt virus (observera att viruset är en kod), och om du inte har gått igenom allt ordentligt har du sannolikt inte tagit bort allt virus. Det måste både dubbel- och trippelkollas. Är du trots det 100% säker på att du tog bort allt virus, är alternativet att någon annan har tillgång till dina FTP-uppgifter. Du borde då byta alla dina lösenord och logg-ins för att förhindra mer skadegörelse av ditt rykte och dina kunder.

Hur lång tid tar det att ta bort ett virus från min hemsida?
Det är en mycket bra fråga! Allt beror på vilken typ av virus det är. Är det ett simpelt virus kan det tas bort på några timmar. Det beror också på din hemsidas storlek. En hemsida med 10 sidor skiljer sig betydligt från en webbsida med 100 sidor.

Slutsats
Vill du att det skall göras ordentligt första gången, anlita ett proffs. Ditt rykte på nätet är allt. Om kunder är rädda för att besöka din hemsida eller om de blir smittade när de besöker din sida så är det kört! Kunden kommer aldrig att återkomma till din hemsida! Det här är något som måste tas på allvar. Har du virus på din hemsida och behöver hjälp, kontakta oss omedelbart! Vi hjälper dig igenom alla steg på vägen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.