Hur Du Använder Google Analytics

Google Analytics är ett av de bästa verktygen för att analysera trafiken på din webbplats. Med några få anpassade inställningar kommer det att ge dig en enorm mängd information om vem som kommer till din webbplats, vad de letar efter, och hur de kommer dit.
Analytics har så mycket information att det kan kännas överväldigande! Låt det inte skrämma dig. Med lite träning kommer även du att kunna använda Google Analytics som ett proffs.
Alla våra paket inkluderar Google Analytics.

Komma igång med Google Analytics (video nedan) Obs! videon är på engelska

Lär dig funktionerna i Google Analytics (video nedan) Obs! videon är på engelska

Hur du skapar och konfigurerar ditt Google Analytics konto

1. Logga in på Google Analytics.

2. I mitten på sidan finns ett avsnitt med titeln på kontot du angav. Klicka på länken “all Web Site Data” under namnet på den webbplats som du är intresserad av. Detta tar dig till översiktspanelen.

3. Högst upp på sidan finns ett diagram som visar en visuell presentation av trafiken på din webbplats under den senaste månaden.
-Detta diagram kommer bara att ge dig uppgifter från den tidpunkt då du la in spårningskoden på dina sidor.

-Om du vill ändra tidsperioden som diagrammet visar, klicka på datum i det övre högra hörnet. Klicka sedan på datum i kalendern som dyker upp eller skriv in datum manuellt så får du se en annan tidsperiod.
-För att jämföra trafiken under två olika tidsperioder, välj ett datumintervall som du vill använda, klicka i boxen “Jämför med”, och välj anpassat eller period.
-Till vänster under Översikt över målgrupp finns en meny som säger “Besök”. Välj “Alla Besök” (om inte förinställt) för att se information (hur många gånger de sidor på din webbplats har visats), sidor per besök (hur många sidor på din webbplats användare besökte i genomsnitt), genomsnittlig tid på webbplatsen (hur länge varje användare vistas på din webbplats), avvisningsfrekvens (hur många procent av användarna som lämnade webbplatsen efter att ha besökt en enda sida), eller andelen nya besök (hur många besökare som aldrig har besökt din webbplats tidigare).

4. Omedelbart under diagramet ser du ytterligare sex små diagram. Där hittar du snabbt information om statistik över webbplats-trafik för den tidsperiod som visas i huvuddiagrammet. Var och en har ett individuellt diagram.

“Besök” visar om hur många besök det fanns på din sida.
Sidvisningar visar hur många gånger olika sidor på din webbplats har visats.
Sidor / besök visar hur många sidor i genomsnitt användarna besöker.
Avvisningsfrekvensen anger hur många procent av användarna som har lämnat efter att bara ha sett en enda sida.
Genomsnittlig besökslängd visar hur lång tid varje användare tillbringade på din webbplats.
Nya besök visar hur många procent av användarna som inte har besökt webbplatsen tidigare.

5. Översiktsdiagrammet för målgrupp visar hur många besökare som har hittat till din webbplats.
Detta antal är vanligtvis lägre än besöksstatistiken visar, ibland mycket lägre, eftersom vissa besökare kan besöka din webbplats om och om igen.
Klicka på “Visa rapport” för att visa mer detaljerad information om dina besökare.

6. ”Geografiskt” visar från vilka länder dina besökare kommer och vilka språk dina besökare talar.
Ju mörkare blå, desto fler besökare från det landet.
Klicka på “Visa rapport” för att få fördjupad information om varifrån dina besökare kommer.

7. Webbplatssökning (under beteende) visar hur stor andel av användarna som hittar till din webbplats genom att skriva webbadressen direkt i webbläsaren, via sökmotorer, med hänvisningar till webbplatsen och andra vägar, t.ex. via e-postlänkar.
Klicka på “Visa rapport” för att få uppdelning av exakt vilken metod dina besökare använt för att hitta din webbplats och vilka sökord de använt.

8. Webbplatsinnehåll anger de fem mest besökta sidor under den tidsperiod som du angivit. Klicka på namnet på en sida för att få extremt detaljerad information om varifrån besökaren kommer, hur lång tid de tillbringade på sidan, hur många av dem som var nya på sidan och en hel del mer.
Klicka på “Visa rapport” för att få tillgång till information om alla sidor på webbplatsen.

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.