tips på hur du skriver en artikel

3 Enkla Steg Att Skriva En Artikel

Författa bakåt!

1. Bestäm ditt slutliga budskap till läsaren som avslutning.

Du måste alltid ha ett budskap till din publik. Något som inbjuder till eftertanke eller som manar till handling. Om du inte har det, blir din artikel meningslös såvida det inte har varit i rent underhållningssyfte. Men även de bästa komikerna har ett budskap i sin humor. Det är också budskapet som läsaren skall minnas och som man med fördel lägger sist. Min rekommendation är därför att börja i slutet. Börja med det slutliga budskapet och författa bakåt. När du har budskapet klart för dig blir resten så mycket enklare.
Exempel på avslutande budskap:
Gamla rostiga hemsidor är till skada för företag! Att aktivera, optimera och anpassa dem är ett måste för att undvika skada för företagets image och därmed omedveten utebliven omsättning.

2. Skriv en avhandling med historien som leder till ditt avslutande budskap.

Ställ dig nu frågan hur du kommit fram till ditt budskap. Varför anser du vad du anser? Varför är det viktigt för dig att övertyga dina läsare om din åsikt? Författa nu en övertygande argumentation och en historia bakom ditt budskap i avslutningen. Detta blir din avhandling.
Exempel på avhandling:
X % av befintliga hemsidor är nonchalerade därför att företagen glömmer dem, tror att de är bra, inte har en susning om att konkurrenter kanske optimerar sina o s v. Exempel, metaforer och liknelser samt ”case studies”, orsak och verkan.

3. Författa en inledning som matchar det slutliga budskapet.

När du vet vart du vill komma (budskapet) och hur du skall komma dit (avhandlingen), återstår det att inleda hela paketet på ett sätt som fångar läsarens omedelbara intresse. Inled med ett påstående, en liknelse, ett citat, en retorisk eller direkt fråga eller liknande som ger en föraning om ditt slutliga budskap. När budskapet väl kommer i slutet får läsaren en aha-upplevelse. De knyter ihop påsen (artikeln) och har därmed lättare att komma ihåg innehållet.
Exempel på inledning:
Hur många företag, tror du, har full kontroll över sina hemsidor, uppgraderar, optimerar och aktiverar dem för potentiella kunder? Ingen kan exakt säga men det handlar om oerhört många företag som hamnar i en negativ utveckling därför att de inter förstår vikten av Webbens krafter..

Till sist en titel!

Nu är det bara att hitta på en fångande titel till sin artikel vilket är så mycket lättare nu när hela innehållet är klart.

Författa bakåt!
bakat

Skriv framåt!

framat

Tags: guider, seo,

Liknande artiklar

Warning: count(): Parameter must be an array or an object that implements Countable in /customers/3/4/f/pvnordicdesigns.com/httpd.www/wp-includes/class-wp-comment-query.php on line 399

Inga Kommentarer

You must be logged in to post a comment.